Wat betekent vrijheid?

Wat betekent het om vrij te zijn? De afgelopen twee jaar hebben mij laten zien, dat ik dat niet ├ęcht ben. Een periode waarin ik gevraagd werd te voldoen aan absurde maatregelen, de ene nog gekker dan de andere.

Dat heeft mij wakker gemaakt, want deze krankzinnigheid is iets waar ik zelf aan mee werk. Alleen al door het toe te staan.

En ineens besefte ik mij dat ik vrij ben. Gelijk geboren als willekeurig welk ander. En dat het om die reden onjuist is als de ene persoon de ander iets oplegt.

Alles begint als je ogen ergens voor open gaan. Wat daarna komt is handen en voeten geven aan deze hernieuwde ori├źntatie op vrijheid. Daarom heb ik Frank en Loes Ruesink gevraagd hierover met mij in gesprek te gaan. In mijn ogen leven zij hun leven met vrijheid hoog in het vaandel. Wat een mooi gesprek had ik met hen en hoe leuk dat ik hen op Bevrijdingsdag ontmoette.