Op maandag 5 september 2022 zijn wij vertrokken. Punt.
We hebben geen plan, we hoeven nergens naar toe en nergens te zijn. Wij zijn onderweg, simpel gezegd.
We noemen het een avontuur. Omdat het niets is van wat we kennen. En alles wat we niet kennen. Life will tell us.

Follow us on Instagram


Vlog 11 - Des Chateaux

Nu wij langer op één plek zitten, kunnen wij inburgeren. We zijn bezig ons Frans op een hoger niveau te brengen. Ook zijn we de buurt eigen aan het maken. Waar hebben ze de beste baquettes, welk café schenkt goede wijn (allemaal!) en welk dorp heeft een leuke markt. We hebben een bron gevonden waar het water beter smaakt dan uit fles of kraan en we bezoeken een paar kastelen.

Vlog 10 - Life in Limoux

We zitten in Limoux. In een leuk huis dat we voor een maand hebben gehuurd van een Engels stel. Heerlijk even wat langer op één plek te kunnen zijn. Om de stad echt te leren kennen. Waar de goede winkels en markten te vinden zijn. Om wat meer sociale contacten te leggen. Een normaal soort leven, zeg maar. Al is het maar voor even.

Vlog 9 - Île d'Oleron

Eén voor één hebben wij de drie eilandjes voor de kust van La Rochelle bezocht, met als laatste Île d’Oleron. Wij zijn niet zo van de toeristische bezigheden, maar genieten vooral van het alledaagse. Tijdens ons verblijf aldaar besloot onze dochter spontaan dat ze zelfstandig ging fietsen en wij organiseerden een spontane kooksessie aan zee.

Vlog 8 - La Rochelle

La Rochelle, een prachtig stadje aan de kust, waar we 8 jaar geleden eerder ook waren. Door een ongelukkige gebeurtenis toentertijd bij onze gastvrouw werd ons verblijf snel afgebroken. Zij had ons uitgenodigd om op enig moment terug te komen en het over te doen. Dat hebben wij nu gedaan.

Vlog 7 - Champagne

We gingen van de weg af. Een lege maag deed ons een restaurantje binnen lopen. Daar ontmoetten wij Yann, telg uit een wijnmakersgeslacht. Hij nodigde ons uit. Voor een diner bij hem thuis. Voor een bezoek aan een bevriende Champagne maker. Wij besloten gehoor te geven en wijzigden onze koers. Zo gaan die dingen.

Vlog 6 - Terug het Kanaal over

We zijn het Kanaal overgestoken om de draad, die we een paar weken geleden loslieten, weer op te pakken. We zijn terug aan de Opaalkust. Alhoewel de zeelucht deed ons goed doet, hebben we toch besloten onze tour aan te passen. Dit keer om de Stad van Liefde te bezoeken.

Vlog 5 - We are still in the UK

Ik was terug in Nederland om een paar dagen aan een klus te werken. Daarna voegde ik me bij mijn familie die nog steeds in Kent zat. We genieten enorm van Engeland en met name de Zuidkust. Dus wij besloten daar te blijven hangen. Nadat wij Deal achter ons lieten, gingen wij naar Hythe, Dungeness en Hastings.

Vlog 4 - Engeland

Deal is gewoon prachtig. Dit schilderachtige dorpje aan de kust van Kent zat vroeger vol met smokkelaars (net als bijna alle kustplaatsjes daar). Wij voelden ons meteen thuis in dit kunstenaarsdorp met haar ontspannen vibe en langgerekte kiezelstranden.

Vlog 3 - Aan beide kanten van de Noordzee

Vanuit Brussel reden wij naar Cap Gris-Nez, een prachtig kustplaatsje iets ten zuiden van Calais. Van daaruit konden wij aan de overkant Engeland zien liggen. Ons avontuur is spontaan, beslissen in het moment. En wij hadden wel zin om de oversteek te maken. Zo zaten we twee dagen later al in Kent.

Vlog 2 - Onze eerste stop: Brussel

Wegrijdend uit Amsterdam verlieten wij de zomer en reden wij de herfst tegemoet. Op de plaats van bestemming werden wij verwelkomd met rondwaaiend blad en een knallend onweer. Onze eerste stop was bij de altijd gastvrije Tantine en Tonton in Brussel. Ons plan was om drie nachten te blijven. Het werden er vijf.

Vlog 1 - Amsterdam: Laatste week voor vertrek

Het waren rare weken die vooraf gingen aan ons vertrek. Dat we weg zouden gaan leek heel onecht. Al voelde ik aan de zenuwen in mijn buik dat er iets te veranderen stond. We deden al onze dagelijkse dingen, nog één laatste keer. En toen was het ineens ‘departure day’.